keskiviikko 14. helmikuuta 2024

Pelipojat pelittää (EP-levy)

Julkaisimme pitkästä aikaa uutta tanssimusiikkia Pelipoikien kanssa.

Pelipojat pelittää edelleen!

Ensilevyni eli yhden kappaleen "sinkku" Nyt soi kitarain näki päivän valon reilut parikymmentä vuotta sitten vuonna 2000. Kolme vuotta myöhemmin julkaisin sitten ensimmäisen täyspitkän CD:n Kaunein sana. Levyn siivittämänä perustettiin Pelipojat-bändi. Toiminta bändin kanssa käynnistyi vahvasti, sillä jo vuoden kuluessa tulimme bändin kanssa tanssiorkestereiden suomenmestaruuskisoissa toiselle sijalle. 

Pelipojat yhtye soitti toisella täyspitkällä levyllä Sileä kiviLevy julkaistiin vuonna 2004. Osallistuimme pian levyn julkaisun jälkeen uudestaan kisoihin, mutta Kyösti Mäkimattila Varjokuva-orkestereineen nappasi tuolliin pitemmän korren. Jatkoimme sitten keikkaillen tanssipaikoissa ympäri Suomea. Vuosien saatossa kokoonpano uudistui. 

Nykyään bändi on kotoisin Kuopiosta ja Siilinjärveltä. Laulun lisäksi soitan kappaleissa kitarat sekä maniskat. Arto Rissanen soittaa haitaria sekä koskettimia. Keikoilla Are laulaa myös sooloja sekä stemmoja. Tapani Toivanen soittaa rumpuja ja Tapsa laulaa lisäksi stemmoja. Jarmo Tiainen hoitaa bassottelun.

Minusta oikealle Tapani, Jarmo ja Are.

Viime keväänä sain tilaisuuden päästä levyttämään ennen julkaisematon Esa Niemisen ja Timo Jokisen biisi. Niin sitten päätettiin Pelipoikien kanssa että nyt tehdään pitkästä aikaa rehti tanssimusiikkitallenne.

Levylle tuli aloitusraidaksi Sä kaunehin oot. Toisena on Esa Niemisen ja Timo Jokisen biisiEn mä sille mitään voi. Hankkeen myötä myös minulta alkoi tulla yllättäen pitkän tauon jälkeen uusia lauluja ja niinpä levyllä kuullaanYhdessä valssisekä Isovaari -humppa.

Levyn musiikki on aitoa luomua. Sitä ei ole jälkikäteen korjailtu eli manipuloitu sävelkorkeuden tai aika-arvojen suhteen. Kaikkineen tämä oli oikein hauska projekti!

Myös ansioitunut paikallislehtemme uutisoi levyn julkaisusta. 

Juttu Uutis-jousessa.

Levy on kuunneltavissa kaikilla tunnetuimmilla musiikin jakelualustoilla, kuten Spotify, YouTube ym. olkaa hyvä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti