sunnuntai 4. helmikuuta 2024

HDD-telakointiasema ja AWMiner Gold 3.0 ohjelma AW4416/AW4416A/AW2816 työasemalle

Yamaha AW4416 äänitystyöasemia valmistettiin vuosituhannen alussa. Tuollon laitteet edustivat aikansa huippulaatua ja ovat hyviä työkaluja edelleen nykypäivinä. Muutamalla päivityksellä työaseman saa vastaamaan nykyajan audiotyöskentelytarpeita täydellisesti.

 AW4416:sta löytyy tallentava CD-RWlevyasema. Ne olivat vuosituhannen alussa uusinta uutta. CD-RW asemalla kappaleista pystyi tallentamaan varmuuskopioita (backup) sekä stereoksi miksattuja .wav levyjä. 

Tämän lisäksi työasemaan oli lisätty digitaalinen stereo sisään/ulos liittymä. Digital RCA-kaapelilla pystyy lähettämään miksatun musiikin stereona ulkoiselle käyttöliittymälle (audio interfece), vaikkapa protoolsiin tallennettavaksi. Yamahassa on myös SCSI-liitin. Sen kautta voi tallentaa backupeja ulkoiselle varastoasemalle.

AW4416:ssa pakkaamattomat kappaleet tallennetaan .img file format ja pakatut .imgc muotoon. Kappaleet arkistoidaan .cfs (Compact File Set file format) arkisto- ja pakkaustiedostomuotoon (backup). 

Työaseman tuotantoaikaan CD-levyt olivat musiikin uusin ja yleisin jakeluformaatti. Silloin ei osattu edes kuvitella, että musiikin jakelu mullistuisi lyhyessä ajassa täysin siirtyen CD:ltä sähköisille musiikinjakoalustoille kuten Spotify ym. Niinpä Yamaha AW4416:ssa ei ole käyttöä helpottavaa USB porttia.

Toinen asia mikä on lyhyessä ajassa mullistunut on audion tallennusmuodot. AW4416:n valmistuaikaan audion tiedostomuodot eivät vielä olleet vakiintuneita formaatteja, joten oli olemassa runsaasti erilaisa tallennusmuotoja. Nykyisin audiokäyttöön on yleistynyt .wav muoto.

Edellä mainittuihin puutteisiin on olemassa ratkaisu. AWMiner Gold ohjelman avulla äänitystyöasema päivittyy 2020-luvulle. AW Miner osaa lukea sekä Yamahan tiedostoja että waveja.  

AWMinerillä voit tuoda ja viedä
musiikkia!

Alkuperäinen Travelstar kiintolevyasema tai CF-muisti kytketään HDD-telakkaan (IDE SATA Dual USB 3.0 Clone 2,5" 3,5" kovalevyn kortinlukija). Vaihtoehtoisesti CF-levyllä tai CD-asemalla oleva tieto tuodaan ulkoisella asemalla USB-portista.

Alkuperäinen Travelstar HDD.

AWMiner Goldin avulla voit siirtää äänitallenteita Yamaha AW4416/AW4416A/AW2816 digitaalisen äänityöaseman sekä Windows- (tai MacOS-laitteen välillä). Minerin avulla voit varmuuskopioida ja palauttaa AW-kiintolevyjä sekä CF-kortteja (niin pakkaamattomat .img kuin pakatut .imgc). Voit myös varmuuskopioida ja palauttaa yksittäisiä kappaleita Yamaha AW:lla työstettäväksi. 

HDD-aseman telakkaan kytkeytyminen.

AWMiner Gold kopioi äänen USB-liitetyistä AW-asemista (mukaan lukien CF-kortit), AW-aseman varmuuskopioista ja AW:n luomista varmuuskopio-CD-levyistä tavallisiksi (.wav) tiedostoiksi, joita voit käyttää minkä tahansa DAW-ohjelmiston kanssa. Voit myös tuoda ulkoisten ohjelmien luomia wav-tiedostoja liitetyllä AW-asemalla oleviin kappaleisiin, mikä tarjoaa nopean ja kätevän tavan käsitellä ja jakaa AW-tallenteita ulkoisesti. 

HDD Docking Station OTB
Card reader

AWMiner Gold:n käyttö poistaa varmuuskopioaseman, CD-aseman ja/tai moniraitaisen digitaalisen ääniliitännän tarpeen! Voit suojata arvokkaat tallenteesi ja myös palauttaa kappaleita AW-CD-varmuuskopioista (mukaan lukien usean kappaleen ja usean CD-levyn varmuuskopiot) HUOM! myös AW-CD-polttamisen epäonnistumisen jälkeen. Voit siten myös palauttaa musiikkia rikkoutuneesta AW4416:sta! 


AWMineristä on saatavilla ilmaisversio, uusin käyttöopas sekä lisenssiversion tiedot. Ilmaisversion käyttöä voi jatkaa mikäli ei halua ostaa lisenssiveriota. Lisenssin hinta on US $ 40 / lisenssi (lokakuu 2023), mikä mahdollistaa ohjelmiston asentamisen enintään neljään lisenssinhaltijan omistamaan Windows- ja MacOS-laitteeseen. Facebookin AW4416 ryhmästä löytyy lisätietoa.

AWMiner versioiden vertailu.

Koska ohjelman tekijä ole Applen tai Microsoftin tunnistama kehittäjä, niin ohjelma on allekirjoittamaton. Tämän johdosta virustorjuntaohjelmisto saattaa asettaa ohjelman karanteeniin. Jos näin tapahtuu A-V/Gatekeeper-asetuksia on muutettava tai lähetettävä ohjelmistolinkki tai ohjelma A-V toimittajallesi selvitettäväksi.

AWMiner käyttökokemuksia: Hankin itselleni lisenssiversion. Uusimassa koneessa win virusohjelmakaranteeni esti osan toiminnoista, mutta vanhassa "vara"koneessa ja ohjelma toimii täydellisesti. Ohjelmasta voi tehdä pikakuvakkeen hiiren oikealla. Pikakuvaketta klikkaamalla hiiren oikealla - ominaisuudet - lisäasetukset - valitse, suorita järjestelmävalvojana. Valitaan ok ja suljetaan ikkunat. AWMiner avataan tuplaklikkauksella, hyväksytään kehoite ja ohjelmisto on valmis käytettöön.

Ohjelma käynnistyy hyväksymällä
kehoitteen .

 Kun läppäriin kytketään ulkoinen CF-asema kone saattaa ehdottaa aseman alustamista HUOM! Käyttöjärjestelmän ei pidä antaa alustaa asemaa! 

Ohjelma on simppeli, siinä on vain kaksi ikkunaa: asemanäkymä ja kappalenäkymä. 

AWMiner-asemanäkymä.

Käytön oppii nopeasti. Tämän ohjelman avulla voi tuoda ja viedä musiikkia AW:n ja käyttöjärjestelmän välillä helposti, nopeasti ja monipuolisesti!

AWMiner-kappalenäkymä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti